haoms2025-LOGO

Εγγραφές

 

Σταυρος Τομπρης

Ομιλια: Η συγχρονη προσεγγιση στη διαγνωση και θεραπεια των Αγγειακων Ανωμαλιων του προσωπου

Ομιλια: Η συγχρονη προσεγγιση στη διαγνωση και θεραπεια των Αγγειακων Ανωμαλιων του προσωπου/strong>

ΟΜΙΛΙΑ

Σαββατο 25 Ιανουαριου

16:00-16:30

Αίθουσα MC2

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δρ. Σταύρος Τομπρής MD, PhD, DDS είναι Γναθοπροσωπικός  Χειρουργός.

Αποφοίτησε από τη Ιατρική Σχολή  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  και από την  Οδοντιατρική Σχολή του  Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Είναι επίσης απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στο Πανεπιστήμιο TUFTS  της Βοστώνης στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα ήταν Χειρουργικός Σύμβουλος στην Κλινική των Αγγειακών Δυσπλασιών στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του HARVARD (Διευθυντής – Καθηγητής ο Prof. Martin C. Mihm).

Με τον Prof. Milton Waner εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων του Αρκάνσας, στον αντικείμενο των αιμαγγειωμάτων και των αγγειακών δυσπλασιών.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σήμερα είναι Διευθυντής της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών και στο ΙΑΣΩ Παίδων.

Η αντιμετώπιση των αιμαγγειωμάτων και των αγγειακών δυσπλασιών του προσώπου, καθώς και οι καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του προσώπου και του τραχήλου, αποτελούν το πεδίο του επιστημονικού του ενδιαφέροντος.

Το 2019 του απονεμήθηκε το βραβείο “ Ιατρός της Χρονιάς” από το Ίδρυμα Αγγειακών Δυσπλασιών των Ηνωμένων Πολιτειών, ως αναγνώριση της πολυετούς συμβολής του στην έρευνα, την διάγνωση και την θεραπεία των παθήσεων αυτών. Ήταν η πρώτη φορά στην 25ετή ιστορία του Αμερικανικού Ιδρύματος που το βραβείο αυτό δόθηκε σε Ιατρό που δραστηριοποιείται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την ίδια χρονιά, αναγορεύτηκε ως Eπισκέπτης Καθηγητής (Visiting Professor) στο Νοσοκομείο “Henan Provincial People’s Hospital” της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ως επιστήμονας με ευρεία διεθνή αναγνώριση στον τομέα των αγγειακών δυσπλασιών, ενώ από το 2023 είναι Επικ. Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου.

Ο Δρ. Τομπρής έχει κάνει επιστημονικές παρουσιάσεις σχετικά με τις αγγειακές ανωμαλίες και την εξειδικευμένη χειρουργική του προσώπου σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ως προσκεκλημένος ομιλητής.

Έχει επίσης συμβάλει στην οργάνωση και λειτουργία κλινικών αγγειακών δυσπλασιών σε διάφορες χώρες.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Η συγχρονη προσεγγιση στη διαγνωση και θεραπεια των Αγγειακων Ανωμαλιων του προσωπου

Περίληψη

Η περιοχή της κεφαλής και του τραχήλου, είναι ανατομική περιοχή που οι αγγειακές ανωμαλίες  εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.

Ταυτόχρονα η παρουσία μίας αγγειακής βλάβης απασχολεί τον κλινικό γιατρό που καλείται να ανταποκριθεί σε ερωτήσεις και προβληματισμούς από την πλευρά των ασθενών.

Οι αγγειακές ανωμαλίες διακρίνονται σε αγγειακούς όγκους και σε αγγειακές δυσπλασίες.

Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι οι βλάβες αυτές αναπτύσσονται και αφορούν τον αγγειακό ιστό. Υπάρχουν όμως μεγάλες διαφορές στην παθογνένεση, στην κλινική πορεία, στην διαγνωστική προσέγγιση και στην θεραπευτική αντιμετώπιση τόσο μεταξύ αγγειακών όγκων και δυσπλασιών όσο και των διαφορετικών κατηγοριών των αγγειακών δυσπλασιών μεταξύ τους.

Οι διαφορές αυτές καθιστούν αναγκαία την γνώση και αξιοποίηση των διαγνωστικών και θεραπευτικών μέσων που εφαρμόζονται κατά περίπτωση ούτως ώστε μια επιτυχής διάγνωση να οδηγήσει στην εφαρμογή των ενδεδειγμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ειδικοί με επιστημονικό αντικείμενο στις προαναφερθείσες ανατομικές περιοχές θα πρέπει να διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορέσουν να χειριστούν ή να κατευθύνουν καταλλήλως τον ασθενή.

Στην παρουσίαση θα αναλυθούν τα διαφορετικά είδη των αγγειακών ανωμαλιών, οι σύγχρονες απόψεις για την ταξινόμηση και παθογένεια τους, θα παρουσιαστούν  οι διαγνωστικές προσεγγίσεις και τα θεραπευτικά πρωτοκόλλα και θα συζητηθεί ο ρόλος και η συμμετοχή του Στοματικού και Γναθοπροσωπικού Χειρουργού στην διαχείριση των ασθενών με αγγειακές βλάβες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HAOMS 2025